Hlavní obsah

Nadšenec si doma postavil sporťák za cenu Škody Octavie

Novinky, mif

Supersporty od Porsche lákají muže všech generací. A to nejen díky oslnivému výkonu, ale také pro svůj nezaměnitelný vzhled. Právě tím se nechal uchvátit také Rakušan Johannes Langeder, který si svépomocí postavil Porsche 911 GT 3. Většinu dílů přitom vyrobil z kartonu.

Foto: Profimedia.cz

Rakušan Johannes Langeder a jeho kartonové Porsche 911 GT 3

Článek

Právě výrobní materiál se nejvíce promítnul do ceny tohoto unikátního vozítka. Jak se nedávno 48letý nadšenec svěřil v rozhovoru pro server Daily Mail, celá stavba ho vyšla na stejnou sumu jako nová Škoda Octavia – na 11 000 liber (366 000 korun). Cena, kterou by zaplatil za originální porsche, by byla ale desetkrát vyšší.

Úspor se mu podařilo dosáhnout i změnou pohonného ústrojí. Místo zběsilého šestiválce tak pod kapotou pracují lidské nohy. Téměř stokilový stroj Langeder dokáže podle vlastních slov rozjet až na 16 kilometrů v hodině, a to především díky 24stupňové „převodovce“.

Foto: Profimedia.cz

Kartónové Porsche 911 GT 3

Nebýt extrémně tenkých kol, která se používají u většiny trekových kol, na první pohled by jen málokdo poznal, že se nejedná o skutečné porsche. Nechybí totiž ani druhá sedačka pro spolujezdce. Pocit luxusního vozu nadšenec umocňuje ještě zlatou folií, kterou je pokryto celé šasi vozítka.

Supersport, který nepotřebuje žádné palivo, používá Langeder v ulicích německého Hamburku, kde aktuálně žije. Podle něj má jen jediné omezení, nesmí se s ním jezdit do myčky.

Foto: Profimedia.cz

Kartónové Porsche 911 GT 3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám