Hlavní obsah

Bugatti má další limitovanou edici veyronu, vyrobí jen tři kusy

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka přichystala v pořadí již pátou limitovanou edici modelu Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Tentokráte se inspirovala modelem Bugatti Type 18 (neboli „Black Bess”) vyráběném mezi roky 1912 až 1914. Ve světové premiéře se nový model ukáže na pekingském autosalonu.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess (2014)

Článek

Bugatti to má těžké. Většina kupců už si svůj veyron (ať už v klasické nebo otevřené verzi) koupila, a tak se snaží zvyšovat atraktivitu (a prodej) speciálními edicemi. Kupříkladu pro Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse jde v pořadí o pátou samostatnou edici.

V říjnu 2014 by měla přijít šestá (a možná ne poslední), která podle zákulisních zpráv bude odkazovat na slavnou českou závodnici první poloviny 20. století Elišku Junkovou. Tiskové oddělení Bugatti zatím tajemně mlčí, dotaz Novinek zůstal bez komentáře - spekulace prý nemohou zatím komentovat.

Foto: Bugatti

Historické auto se objevuje na koženém čalouněšní mezi předními sedadly.

A v čem se liší edice Black Bess, které se vyrobí pouhé tři kusy? Karoserie je lakovaná černě a nechybí na ní „zlaté” pruhy. Uvnitř je nové dřevěné obložení, kožené je čalounění mezi sedadly i na dřevěných výplních dveří. Objevuje se na něm ruční rytina historického Bugatti, jehož pětilitrový osmiválec se rozjel nejvýše na 160 km/h.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess (2014)

Nejrychlejší roadster světa - stejně jako u výchozího modelu

Co se techniky týče, zůstalo vše při starém. Popisovaná limitovaná edice vychází z modelu Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Největší výkon má dech beroucí hodnotu 1200 koňských sil, osmilitrový motor se šestnácti válci zvládne rychlost 408,8 km/h a na stovku zrychlí za 2,6 sekundy. Jde o nejrychlejší roadster, jaký kdy byl vyroben.

Ve světové premiéře se tento model ukáže na pekingském autosalonu, který začíná již koncem příštího týdne.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám