Hlavní obsah

McLaren poprvé odhalil interiér supersportovního P1

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský McLaren začal postupně odhalovat vnitřek nového modelu P1. Zatím jsou k dispozici tři fotografie, které ukazují minimalistický interiér s množstvím karbonu. A mimochodem, červené pole digitálního otáčkoměru začíná na číslici 9.

Foto: McLaren

McLaren P1 (2013)

Článek

McLaren P1 by měl podle spekulací vážit pouhých 1300 kilogramů. Výkon osmiválce s přeplňováním (nejspíš jde o upravenou verzi z MP4-12C) by mohl podle zákulisních informací Autocaru dosahovat 800 koní. Dalších 160 koní by měl dodávat systém KERS, který využívá kinetické energie v monopostech Formule 1. Celkový výkon by tak mohl dosáhnout 960 (!) koní.

Foto: McLaren

McLaren P1 (2013)

P1 by měl na stovku zrychlit za 2,8 sekund, nejvyšší rychlost by podle neoficiálních informací mohla být 384 km/h. Ve většině parametrů tak překoná ikonický model F1, který McLaren přestal vyrábět v roce 1998 (V12, 626 k, 3,6 s a 386 km/h).

McLaren potvrdil výrobu 500 kusů modelu P1. Prodejní cenu zatím nesdělil, spekuluje se o částce kolem 25 miliónů korun.  Světová premiéra proběhne už příští týden na ženevském autosalonu. McLaren už odhalil fotografie a krátké video zakamuflované sériové verze, obé najdete v našem starším článku. [celá zpráva]

Foto: McLaren

McLaren P1 (2013). Rychloměr i otáčkoměr jsou digitální a velmi minimalisticky pojaté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám