Hlavní obsah

Výroba Maserati a Alfy Romeo se přestěhuje do Turína, plánuje Fiat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilka Fiat plánuje vyrábět ve své hlavní továrně Mirafiori v Turíně modely Maserati a Alfa Romeo. Uvedl to generální ředitel společnosti Sergio Marchionne. Výroba nových vozů zajistí budoucnost pro továrnu, jejíž kapacita je v současnosti nedostatečně využitá.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Fiat, který kontroluje také americkou automobilku Chrysler, hodlá podle Marchionneho vyrábět v Turíně auta pro vývoz. Fiat v poslední době stále více závisí na prodeji v zahraničí, protože poptávka na domácím trhu zmítaném recesí prudce klesá.

Fiat v prosinci uvedl, že hodlá investovat 1,2 miliardy eur (30,8 miliardy korun) do oživení značky Maserati. Automobilka zatím neoznámila, které modely se budou v Mirafiori vyrábět.

Předchozí snahy expandovat se značkami Maserati a Alfa Romeo se Fiatu příliš nezdařily. Marchionne však nyní uvedl, že situace se změnila díky silné síti 2300 prodejců Chrysleru v USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám