Hlavní obsah

Škoda zlevnila rapid o dvacet tisíc, málo se prodával

Novinky, maž
Aktualizováno

Škoda Auto od pondělí zlevnila základní cenu modelu Rapid o dvacet tisíc korun. Nyní se tak dá koupit od 269 900 korun. Důvodem jsou nízké prodeje, které nesplnily původní očekávání vedení automobilky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid

Článek

Loni v listopadu byl rapid z hlediska prodejů suverénně nejhorší model škodovky; zatímco octavií se po celém světě prodalo 32 800 kusů, rapid zaujal pouze 2500 zákazníků. I citigo mělo lepší prodeje (4600, pouze v Evropě), letitý roomster si koupilo o 200 lidí více než rapid.

Není tedy divu, že Škoda musela přistoupit ke zlevnění, notabene když větší a technicky vyspělejší octavia třetí generace bude v Česku stát od 335 tisíc korun.

Rapid tak z původních 292 900 korun (od prvního ledna navýšených o tři tisíce kvůli vyšší DPH) za tříválcové 1,2 MPI (55 kW) zlevnil těsně pod hranici 270 tisíc korun. Při financování prostřednictvím leasingu je základní cena 249 900 korun.

Rapid s benzinovým čtyřválcem 1,2 TSI (63 kW) stojí v nově pojmenované výbavě Fresh Ambition 299 900 korun, což je proti dosavadnímu stupni Ambition o 28 000 korun méně.

Nově pojmenovaná výbava Fresh obsahuje dříve zdarma přidávaný balíček ExtraPlus, jenž zahrnuje klimatizaci, přední mlhovky, rádio s CD přehrávačem, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a patnáctipalcová ocelová kola.

Zda se cenovou optimalizací povede Škodovce nastartovat prodej rapidu ukážou následující měsíce. Ještě letos se pod názvem Sportback představí karosářská verze hatchback. Kromě ní letos Škoda představí ještě facelift yetiho a superbu, ukáže se i sportovní varianta octavie.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám