Hlavní obsah

Lexus poprvé ukázal nové IS, zbraň na německou prémiovou konkurenci

Novinky, maž

Luxusní odnož Toyoty ukázala novou generaci sedanu střední třídy IS. Ten bude mít světovou premiéru příští týden na autosalonu v Detroitu a mezi jeho hlavní soupeře bude patřit BMW řady 3 a Mercedes-Benz třídy C.

Foto: Lexus

Lexus IS (2013)

Článek

Lexus po nedávném zveřejnění fotografií kamuflovaného IS ukázal oficiální fotografie sériové verze. Ta sází na hodně dramatický design, ať už celkovým tvarem karoserie s možná až příliš velkou maskou chladiče. Zajímavé je i tvarování zadních světel, která se svažují do úzké linky navazující na prolis vedoucí až k prahům.

Kromě mnoha oslavných frází ale Lexus dosud nezveřejnil prakticky žádné technické parametry. Jisté je pouze to, že nové IS nebude vůbec nabízet dieselové motory. V nabídce bude buď šestiválec, nebo 2,5litrový čtyřválec. Čtyřválec s označením IS300h bude spojen s elektromotorem.

Foto: Lexus

Lexus IS (2013)

Nové IS díky větší šířce a delšímu rozvoru (přesné údaje opět chybí) nabízí více místa na zadních sedadlech i v zavazadlovém prostoru, což bylo u minulé generace často kritizováno. Zadní sedačky jsou dělitelné v poměru 60:40. Lexus dále tvrdí, že snížil posaz řidiče a rovněž se zmenšil úhel sklonu nového volantu. Dále se prý prodloužil rozsah podélného nastavování volantu, aby řidič mohl zaujmout lepší pozici. V interiéru jsou nově analogové hodiny a dotykový ovladač, kterým můžete nastavovat například klimatizaci.

Foto: Lexus

Lexus IS (2013)

Více řekne Lexus 15. ledna během světové premiéry nového IS. Kdy bude zahájen prodej, a jaké budou ceny, zatím zůstává zahaleno tajemstvím.

Foto: Lexus

Lexus IS (2013)

Anketa

Ohodnoťte vzhled nového Lexusu IS (známkování jako ve škole)
1
75,7 %
2
11,8 %
3
5,5 %
4
2,6 %
5
4,4 %
Celkem hlasovalo 11716 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám