Hlavní obsah

Škoda Octavia RS: jak bude vypadat liftback plus vizualizace kupé

Novinky, Martin Žemlička

Nová octavia se příští rok dostane na trh i ve sportovně laděném provedení RS. Půjde však o pětidveřový liftback. Jak by RS vypadalo s efektnější třídveřovou karoserií, ukazuje vizualizace Martina Cypriana z CypoDesign.sk, kterou poskytnul Novinkám.

Foto: CypoDesign.sk

Škoda Octavia RS Coupe (renderovaná fotografie)

Článek

Vedení Škody novou Octavii RS potvrdilo při novinářském představení třetí generace octavie začátkem prosince. Údajně by mělo jít o nejrychlejší RS v historii automobilky. Současnou odcházející generaci pohání buď dvoulitrový turbodiesel (125 kW / 170 k) nebo dvoulitrový přeplňovaný benzínový čtyřválec (147 kW / 200 k).

Jaký motor nová Octavia RS dostane, není jisté. Velmi pravděpodobně půjde opět o čtyřválcový dvoulitr TSI. Ten lze naladit na zajímavé výkony, například v nové generaci Golfu R dostane výkon 270 koní (199 kW) a 350 Nm točivého momentu. Díky tomu zvládne tento model zrychlit na „stovku“ za šest sekund a nejvyšší rychlost se pohybuje na hraně 250 km/h.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS (2013)

Z oficiálních ilustračních fotek uniknuvších na internet je zřejmé, že Wolfsburg nedovolí, aby Octavia RS byla třídveřovým kupé. Půjde tedy opět o pětidveřový liftback, v budoucnu možná doplněný o ještě praktičtější karosářskou verzi kombi. Slovenský fotograf Martin Cyprian si pohrál s novou octavií, které přidal přední masku z připravovaného RS. Vzadu nechybí decentní spoiler. Zpětná zrcátka jsou černá, na pohled krásná jsou velká pětipaprsková litá kola.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia (2012)

Reklama

Výběr článků

Načítám