Hlavní obsah

Sériové Audi R8 e-tron dostane jako první na světě digitální zpětné zrcátko

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi R8 e-tron, jehož produkční verze je na spadnutí, je prvním sériovým autem na světě, které dostane vnitřní digitální zpětné zrcátko. Displej je spojený s malou kamerou v zádi automobilu.

Foto: Audi

Audi R8 e-tron (2012)

Článek

Nové elektrické auto R8 e-tron nemá klasické zadní okno, což je oficiální důvod, proč uvnitř chybí zpětné zrcátko ze skla, ale je zde displej napojený na zadní malou kameru. Barevný displej je velký 7,7 palce a je umístěn na stejném místě jako běžná zpětná zrcátka. Řidič může displej kdykoli ztlumit nebo deaktivovat. Audi pracuje navíc na tom, aby bylo možné v budoucnosti na monitoru zobrazovat doplňkové informace.

Digitálně promítaný obraz se přizpůsobí i při nepříznivých světelných podmínkách a při oslnění automaticky upraví intenzitu barev. Dlužno dodat, že R8 e-tron má také dvě klasická vnější zpětná zrcátka.

Foto: Audi

Audi R8 e-tron s digitálním vnitřním zpětným zrcátkem.

Foto: Audi

Audi R8 e-tron (2012)

Je digitální zrcátko budoucností automobilů, nebo jde o výstřelek, který se bude objevovat pouze sporadicky? Na tuto otázku zatím neumí nikdo odpovědět.

Nesmírně zajímavé bude sledovat, zda Audi nabídne tuto technicky zajímavou technologii, která ale proti desítkami let prověřeným zrcátkům nenabízí nic převratného, v budoucích modelech s klasickým zadním prosklením.

Foto: Audi

Audi R8 e-tron (2012)

Anketa

Jaká zrcátka chcete mít v budoucích autech?
Klasická
49,8 %
Digitální s kamerou
50,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5105 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám