Hlavní obsah

Škoda během celozávodní dovolené připraví linky na výrobu rapida

– Mladá Boleslav
Novinky, maž

Mladoboleslavská automobilka během nadcházející celozávodní dovolené připraví výrobní linky v hlavním závodě na sériovou produkci cenově dostupného liftbacku se staronovým názvem rapid. Severočeský závod automobilky ve Vrchlabí se zase připravuje na výrobu dvouspojkové převodovky DQ200.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid (2012)

Článek

Mladá Boleslav se od pondělí 30. července na příštích 14 dní stane městem duchů. Zdejší automobilka, kde celkem pracuje 26 tisíc zaměstnanců, nařídila každoroční celozávodní dovolenou. Výrobní prostory škodovky ale úplně zavřené nebudou, kromě údržby se zde bude ladit výrobní linka, ze které budou sjíždět nové rapidy. Model se začne prodávat na podzim a Česko bude prvním trhem, kde se bude nabízet.

Změny proběhnou také v severočeském závodu ve Vrchlabí, kde se připravují na výrobu dvouspojkové převodovky DQ200. Od září 2012 bude Škoda vyrábět převodovku DQ200 pro všechny koncernové značky. Kapacita bude zpočátku činit 1000 převodovek denně, od druhé poloviny příštího roku až 1500 ks/den.

Škoda nyní staví nový hlavní sklad v Mladé Boleslavi a rozšiřuje také sklady originálních dílů a příslušenství. V letech 2013 až 2015 se bude stavbou nových budov rozšiřovat i vývojové centrum Česana v Mladé Boleslavi.

Automobilka Škoda Auto prodala v prvním pololetí zhruba 408 000 vozů, což je o 12,6 procenta více než ve stejném období loni. Největší nárůst prodejů oproti loňskému roku zaznamenal yeti a překvapivě i roomster. Naopak méně se v porovnání s loňskem dařilo fabii a zejména superbu.  [celá zpráva]

Ne vše se ale Škodě daří, o čemž svědčí přesuny stovek zaměstnanců na jiná pracoviště v rámci automobilky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám