Hlavní obsah

Ženeva 2011: Alfa Romeo ukázala lehké sportovní kupé 4C

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo přivezla do Ženevy koncept lehkého sportovního kupé s pohonem zadních kol. Čtyři metry dlouhé auto má suchou hmotnost pouhých 850 kilogramů. Do prodeje by se Alfa 4C měla dostat v průběhu příštího roku.

Článek

Italský výrobce v Ženevě představil pouze koncept, zároveň však Alfa jedním dechem dodala, že tento vůz s poháněnou zadní nápravou se bude sériově vyrábět. Jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního ženevského autosalonu se začne prodávat v průběhu příštího roku.

Rozložení hmotnosti čtyřmetrového vozu je 40 : 60 ve prospěch zadní nápravy. Další zajímavostí je suchá hmotnost vozu (tj. bez provozních náplní), která činí pouhých 850 kilogramů.

O pohon se bude starat přeplňovaný čtyřválec s objemem 1,7 litru, který používá například Giulietta; přesný výkon motoru zatím výrobce nezveřejnil, ale vzhledem k tomu, že nejvyšší rychlost bude 250 km/h a zrychlení 0-100 km/h pod 5 (!) vteřin, méně než 230 - 250 koní to zřejmě nebude.

Informace o prodejní ceně zatím nejsou známy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám