Hlavní obsah

Škoda Auto uvažuje o změně loga, tady je utajovaný návrh

Největší tuzemská automobilka Škoda Auto uvažuje o změně loga, které má mít jednodušší grafiku, avšak jeho ústředním motivem zůstane legendární okřídlený šíp. Informaci a první fotografie návrhu nového loga s odvoláním na podnikový list Škodovácký odborář zveřejnil server Auto.cz.

Foto: ČTK

Srovnání nynějšího loga s návrhem

Článek

Automobilka se k informacím o změně loga odmítá vyjádřit. V historii automobilky, která sahá až do roku 1895, by to bylo v pořadí šesté logo.

"K prezentaci návrhů došlo po jmenování nových členů dozorčí rady, kteří se seznámili jak s logem, tak s návrhy budoucích modelů. Podoba připravovaného loga ale nebyla publikována a automobilka samotná nic komentovat nechce," uvedl server Auto.cz.

Podle dostupných informací si má nové logo zachovat tradiční zelenou barvu, která ale bude tvořit pozadí kruhu s bílým okřídleným šípem uvnitř. Nyní má šíp zelenou barvu a pozadí je bílé.

Autoři nového znaku také navrhli umístit nápis Škoda Auto pod kulaté logo. Na stávajícím znaku je nápis součástí vnějšího černého kruhu, který na novém logu chybí.

Foto: ČTK

Všechna loga firmy

Stávající černo-zelené provedení loga používá Škoda Auto od roku 1999. Předchozí firemní znak s okřídleným šípem, který měl modro-bílou barvu, mladoboleslavská automobilka používala od roku 1926.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám