Hlavní obsah

Kostka od Nissanu dorazila do Česka

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí generace modelu Nissan Cube byla Evropě představena v loňském roce. Nyní se dostala i do České republiky. Nabízený model je k dostání pouze v omezeném množství, zastoupení Nissanu v Česku však zatím neprozradilo, o jaký počet se přesně jedná. Tento netradiční automobil vyjde na 454 900 korun.

Článek

Od uvedení na trh v roce 1998 se modelu Cube prodalo v Japonsku téměř milión kusů. Nejnovější verze si uchovala charakteristické vzezření, s některými snadno rozpoznatelnými rysy - například nesymetrickou zadní částí vozidla. Na konzervativním evropském trhu to nicméně bude mít krabicovitý Cube těžké - málokomu se jeho netradiční tvary budou líbit.

Nissan Cube nabídne rozvor náprav 2530 mm (celková délka vozu je 3980 mm). Kola jsou pro efektivní využití prostoru umístěna co nejvíce do rohů. Přední sloupky jsou vysunuty vpřed, výhled by tedy měl být dobrý. Zajímavostí jsou asymetrická boční a zadní okénka; dveře se otevírají do stran.

V Evropě se Cube nabízí s dvojicí motorů: 1,5litrová vznětová jednotka nabídne výkon 106 koní, 1,6litrový zážehový motor dosahuje výkonu 110 koní. Vznětový motor je k dispozici se šestirychlostní manuální převodovkou, zážehový motor bude nabízen s pětirychlostní manuální převodovkou nebo se samočinnou typu CVT.

Nissan Cube prodejní trhák určitě nebude, s čímž počítá i domácí importér. Cena na českém trhu začíná na částce 454 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám