Hlavní obsah

Subaru ukázalo Imprezu WRX STI jako sedan s velkým křídlem

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v New Yorku se představila nejostřejší Impreza v klasické verzi sedan s velkým funkčním zadním křídlem. Nejsilnější model prodávaný v USA má výkon 305 koní a šestistupňovou manuální převodovku.

Článek

Je to vůbec poprvé, kdy Subaru představilo dvě karosářské verze nejvýkonnější Imprezy – hatchback a sedan. Podle velké části fanoušků se k STI hodí právě sedan s nepřehlédnutelným, leč plně funkčním zadním křídlem.

Hlavní změnou je upravená aerodynamika, na podvozku ani brzdách se v podstatě nic nezměnilo. Novinkou jsou lehčí kola od BBS s rozměrem osmnáct palců.

O pohon se opět stará 2,5litrový, turbodmychadlem přeplňovaný boxer s výkonem 305 koní. Převodovka má stále šest stupňů a je pochopitelně manuální. Nechybí ani mezinápravový diferenciál DCCD. Pochopitelně má novinka stálý pohon všech kol.

Vzhledem k tomu, že jde o verze určené pro Spojené státy, není jasné, zda se tento model podívá do Evropy oficiálně. I kdyby ne, stále je zde možnost dovézt si auto z Ameriky individuálně...

Testy "ostrých" Subaru Impreza na Novinkách (včetně videa)
Impreza WRX STI
Impreza WRX

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám