Hlavní obsah

Roomster na elektrický pohon ujede až 200 kilometrů, stojí milión

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinku na elektrický pohon, jenž měla premiéru na právě probíhající výstavě Autoshow, nepředstavila mladoboleslavská automobilka, ale firma EVC Group. Ta se na přestavby vozů na elektrický pohon zabývá. Elektrická verze Škody Roomster by se měla začít prodávat na jaře příštího roku.

Článek

Roomster pohání elektromotor s výkonem 95 koní (75 kW) a točivým momentem 240 Nm. Přestavba vychází ze Škody Roomster 1,4TDI v základní výbavě.  

Dojezd je u levnější verze 100 až 120 kilometrů, dražší verze ujede až 200 km. Výrobce neudává pohotovostní hmotnost ani zrychlení z nuly na „stovku“, zřejmá je pouze maximální rychlost – 130 km/h. Emise CO2 jsou pochopitelně nulové. Baterie se z běžné sítě 230V dobijí za šest až deset hodin.

Roomster na elektřinu se začne prodávat na jaře 2010, je ovšem extrémně drahý – verze s menším dojezdem stojí 860 000 korun bez DPH, verze s dojezdem 200 kilometrů stojí bezmála milión korun. A to je hodně i přesto, že náklady na jeden ujetý kilometr jsou o dost nižší než v případě běžných spalovacích motorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám