Hlavní obsah

Díky Brabusu bude Smart jezdit na elektřinu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brabus je znám jako tuningový úpravce rychlých Mercedesů, kterým zajišťuje ještě další desítky a stovky koní na víc. V Ženevě se nicméně tento úpravce ukázal i v ekologickém světle - představil Smart ForTwo předělaný na elektrický pohon.

Článek

V Ženevě se představil Smart upravený Brabusem s elektrickým pohonem a lithium-iontovými akumulátory ve světové premiéře. Doumístný vůz díky elektrickému pohonu nevypouští žádné emise.

Akumulátory umožňují dojezd asi 100 kilometrů. Po absolvování trasy s ujetými 40 kilometry se během čtyř hodin dají baterie plně dobít z každé běžné domácí zásuvky. Jsou-li akumulátory úplně vybity, zcela se připraví po osmihodinovém nabíjení.

Pod podlahou zabudované akumulátory dodávají energii pro elektromotor, který je umístěný v zádi vozu na místě spalovacího motoru. Smart ForTwo electric drive dosáhne nejvyšší rychlosti 100 km/h.

:. Smart ForTwo Electric Drive - dvoumístné auto s nulovými emisemi. Foto: Brabus

Představovaný vůz byl nalakován speciálním matným zeleným lakem a nechyběla bílá střecha a módní světlo pro denní svícení v provedení LED diod. Interiér je provedený rovněž v zelené a bílé barvě.

Zajímavostí je generátor zvuku, který není jen tak na okrasu, ale pomáhá i nepozorným chodcům, kteří by jinak auto poháněné elektřinou neslyšeli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám