Hlavní obsah

Apple MacBook Pro: 17palcová perla

Novinky, Ondřej Lazar Krynek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Je tomu několik týdnů co Apple uvedl inovovanou řadu notebooků s logem MacBook Pro. Mezi hlavni novinky obsažené v přístrojích se řadí dvoujádrový procesor Intel Core Duo, rychlá grafická karta či dálkový ovladač, použitelný například k přehrávání DVD nebo prohlížení fotek.

Článek

V testovaném 17" notebooku Apple MacBook Pro tiše předl procesor Intel Core Duo na frekvenci 2.16GHz. Tyto laptopy jsou dále vybaveny až 120GB pevným diskem Serial ATA, grafickými kartami ATI Mobility Radeon X1600 s až 256MB paměti, PCI Express rozhraním, Dual-link DVI s možností přemostění na VGA, FireWire 400 i 800, dvěma porty USB, Bluetooth a Gigabitovým Ethernetem, štěrbinovou DVD mechanikou na přední straně a vestavěným AirPort Extreme (Wi-Fi - 802.11g).

MacBook Pro je právem označován za designovou špičku mezi notebooky, která svým stříbrnošedým povrchem potěší nejedno oko. Výška stroje činí jeden palec (2,54 centimetru), váha asi 2,5 kilogramu. Téměř každého, kdo se s MacBookem Pro seznámí blíže, pak musí upoutat prvotřídní displej v širokoúhlém provedení s poměrem stran 16:10 a s rozlišením 1440x900.

Výbava

Nad displejem se vprostřed skrývá zabudovaná webkamera iSight, která podává velice slušné výsledky i ve špatně osvětleném prostředí.

Dva porty USB jsou umístěny na pravé straně hned vedle dobíjecího konektoru baterie, který je nově řešen velmi elegantním magnetickým připnutím. Zbylé konektory pro ethernet, DVI, FireWire a další jsou umístěny na protilehlé straně. Výbavu notebooku doplňují stereo reproduktory, v pravém se nachází tlačítko pro vypnutí/zapnutí přístroje.

MacBook Pro je nabízen ve dvou uhlopříčkích: v 15 a 17 palcích.

Nabit programy

Laptop je dodáván s přeinstalovaným operačním systémem Mac OS X ve verzi 10.4.6, v jehož balíku je další software jako Dashboard, iChat, iDVD, iPhoto, iMovie HD, iTunes, iWeb, iCal, Comic Life, Automator a další, které slouží jak k práci, tak i zábavě.

Novinkou obsaženou v MacBooku Pro je aplikace Front Row. Pomocí jednoduchého dálkového ovladače můžete díky ní ovládat hudbu, filmy, nebo prohlížení fotek na dálku přes zabudovaný IR senzor.

Procesor má síly dostatek

Velmi příjemně se Intel Core Duo projevuje při přehrávání filmů v HD kvalitě, kde Quick Time v základní verzi (verze Pro, která umožňuje třeba přehrávání na celou obrazovku, je za příplatek) přehraje bez problému trailery v kvalitě 720p, čili ve 100% zvětšení téměř přes celou obrazovku.

Oficiální fotografie notebooku MacBook Pro společnosti Apple.

Celkově je MacBook Pro velice povedenou designovou záležitostí pro všestranné použití, na které se příjemně pracuje i v náročnějších aplikacích, jen cena (testovaný model - 90800,-Kč s DPH) přístroje by mohla být nižší.

Ve zkratce:

Ve zkratce:+ design

Ve zkratce:+ design+ kvalitní displej

Ve zkratce:+ design+ kvalitní displej+ výkon

Ve zkratce:+ design+ kvalitní displej+ výkon

Ve zkratce:+ design+ kvalitní displej+ výkon- cena

Ve zkratce:+ design+ kvalitní displej+ výkon- cena- teplota stroje

- povrch málo odolný proti otěru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám