Hlavní obsah

Tricky z Massive Attack vystoupí v pražském klubu Roxy

Novinky, olk

V pondělí 24. listopadu přijede do pražského klubu Roxy britský hudebník Adrian Thaws, známý spíše pod jménem Tricky. Jeden ze spoluzakladatelů dnes již legendárních Massive Attack se proslavil v roce 1994 hitem Overcome z první z jeho devíti trip-hopových desek.

Článek

Adrian Thaws se narodil v roce 1968 v britském Bristolu se ve čtvrti Knowle West. V roce 1988 založil spolu z dalšími hudebníky skupinu The Wild Bunch, ze které se později stala legendární trip-hopová skupina Massive Attack. Adrian známý spíše jako Tricky se prý nemohl smířit s komerčním ovlivňováním kapely a tak ji opustil a vydal se na sólovou dráhu.

Na své sólové dráze plné trip-hopu a alternativní hudby vydal od roku 1995 již devět alb. Asi zdaleka nejslavnější je první album s názvem Maxinquaye, které obsahuje hity jako Overcome, Aftermath nebo Black Steel. Toto album, stejně jako i další, jsou typickou spoluprací Trickiho s dalšími umělci. Na první desce kralovala především Martina Topley-Bir, na dalších pak PJ Harvey, Björk, Alison Moyet, Neneh Cherry nebo třeba Grease.

:. Obal alba Knowle West Boy

Tricky přijíždí do pražského klubu Roxy s posledním albem Knowle West Boy, které vyšlo v červenci tohoto roku. Obsahuje třináct skladeb a spolupracovali na něm třeba Kylie Minogue, Mr. Dan, Emilíana Torrini (na jinak pojaté skladbě Slow) nebo Veronika Coassolo.

Adrian Thaws alias Tricky vystoupí v pondělí 24. listopadu od 19:30 v pražském klubu Roxy. Vstupenky jsou k dostání v běžných předprodejích nebo v den koncertu i na místě.

Ukázky skladeb Trickyho si poslechněte zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám