Hlavní obsah

Experimentátoři Animal Collective přijedou poprvé do Prahy

Novinky, olk

Do Prahy přijede 14. října poprvé významná newyorská indie rocková kapela Animal Collective, která vystoupí pod záštitou festivalů Sperm a Stimul v Divadle Archa za podpory norského elektronicky experimentálního dua Alog.

Článek

Čtveřice Newyorčanů se dala dohromady už před rokem 2000, když spojili kytary, perkuse, bubny, sampler a melancholický zpěv, aby na milénium vydali na reprezentativním labelu FatCat svojí první desku s názvem Spirit They're Gone, Spirit They've Vanished.

Už první ze sedmi dlouhohrajících většinou poctivých hodinových desek odstartovala jejich kariéru. Šlo především o alternativní spojení experimentálního rocku, indie, popu, folku a často utajené elektroniky. Jejich hudba je proslulá mimo živých vystoupení také díky vytváření desek, jejíchž obsah nejdříve hrají živě a až později ji nahrávají.

:. Animal Collective na živém vystoupení

Jejich předposlední deska Feels z roku 2005 je famózním spojením snivých popových melodií a uječeného vysokého i tichého pohodového zpěvu. Zato jejich zatím poslední deska Strawberry Jam z minulého roku je více založená na elektronice, hutnějším výraznějším zvuku, mixování různých výšek zpěvů i psychedelie.

Zatím posledním příspěvkem skupiny je v květnu vydané ukázkové čtyřskladbové EP s názvem Water Curses, které je ještě hutnější a ještě psychedeličtější než předchozí alba.

Poslechnout si kapelu jako Animal Collective v Praze je jedinečná příležitost, kterou můžete vychutnat 14. října v Divadle Archa.

Ukázky zvuku Animal Collective si poslechněte zde.

Ukázky skladeb skupiny Alog si poslechněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám