Hlavní obsah

Legendární rockeři Dinosaur Jr. vystoupí v sobotu v Praze

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V původní sestavě do naší republiky poprvé dorazí legendární alternativní rocková trojice Dinosaur Jr., která významně vytvářela nezávislou scénu na začátku 90. let. V Paláci Akropolis už tuto sobotu 24. května zahrají J. Mascis, Lou Barlow a Murph.

Článek

Dinosaur Jr. je americká rocková alternativní kapela, která vznika už v roce 1984 někde ve státě Massachusetts. Její originální složení, ve kterém vystoupí i u nás, je zpěvák J. Mascic, baskytarista Lou Barlow a bubeník říkající si Murph.

První studiové album z osmi vydali už v roce 1985 pod názvem Dinosaur a společně s následujícími dvěma deskami You´re Living All Over Me a Bug vytvořili pilíře post-punkové scény a zařadili se bok po boku velkých kapel jako Sonic Youth nebo Mudhoney.

V začátcích vystupovali na společných koncertech s Nirvanou, a to v době, kdy ještě nebyla příliš známá. V roce 1988 čili po vydání třetí desky Bug kapelu opouští baskytarista Lou Barlow, který není nahrazen. Kapela následně vydala ještě další čtyři alba a potom se v roce 1997 rozpadla.

Usmíření v kapele v roce 2005 vyústilo v novou desku Beyond, která vyšla loni. Skupina se také s ní vydává na světové turné, v jehož rámci vystoupí i v pražském paláci Akropolis v sobotu 24. května, kde vystoupí s americkou předkapelou Awesome Color.

Ukázky Dinosaur Jr. si poslechněte zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám