Hlavní obsah

Gabin do Prahy přivezou svižný francouzský retro nu-jazz

Novinky, olk

Do pražského Paláce Akropolis poprvé přijede 29. května italská dvojice Gabin, která si svými dvěma deskami vydobyla pevnou pozici na poli nu-jazzu. Do povědomí se dostali především díky první desce, která obsahuje retro hit s francouzským nádechem Doo Uap, Doo Uap, Doo Uap.

Článek

Italské duo Gabin tvoří Fillipo Clary a Max Botti, kteří se krátce po miléniu spojili v nu-jazzovou, chill-out, lounge skupinu, se kterou v roce 2002 vydali hned první desku jednoduše nazvanou Gabin.

Ta se okamžitě dostala do podvědomí posluchačů díky výborně vystavěným lehkým hitům jako Sweet Sadness nebo La Maison. Hlavním tahounem celé desky ale nebyly jemné chill-outové skladby bez zpěvu, ale megahit jednoduše nazvaný Doo Uap, Doo Uap, Doo Uap. Ten si svým francouzským stylem i povedeným klipem okamžitě získal první místa nejen v italském a evropské hitparádě, ale i americkém hudebním žebříčku.

:. Italové Fillipo Clary a Max Botti jako Gabin

Během prvních šesti let působení Gabin se jejich hudba dostala do reklam, televizních seriálů jako Sex ve městě i do filmu, kde se v komiksovém snímku Fantastická čtyřka objevuje další z hitů Bang Bang To The Rock'N'Roll. Ten je však již z druhé a zatím poslední desky nazvané Mr. Freedom. Tam se objevuje větší množství pečlivě vybraných hostů, kteří dávají skladbám exotický a pohodový nádech.

Gabin vystoupí v rámci Euroconnections společně s českými Six In už 29. května v Paláci Akropolis od 19:30.

Hudební a video ukázky dvojice Gabin si můžete poslechnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám