Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: skupina Please The Trees

Novinky, olk

V úterý 15. ledna od 16 hodin se na chatu představí velký objev české scény, skupina Please The Trees, která na sklonku minulého roku vydala po ročních přípravách své debutové album Lion Prayer. Křest proběhne 16. ledna od 20 hodin v pražském Paláci Akropolis.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Václav Havelka ze skupiny Please The Trees

Článek

Skupina Please The Trees vznikla v roce 2006 spojením táborské kapely Some Other Place se zpěvákem a kytaristou Václavem Havelkou, který od roku 1999 vystupuje pod jménem selFbrush.

Jejich hudba by se dala přirovnat k alternativnímu spojení indie a rocku s výrazným zaměřením na zpěv, o který se kromě Václava Havelky starají na albu také hosté jako Anna Geislerová, Lenka Krobotová a Bethany Lacktorin. O syntetizátory, klávesy a finální editaci se postaral AH Amak ze Sunshine.

Jejich první studiové album Lion Prayer obsahuje devět skladeb, na kterých se podílela celá skupina. Nejvýraznější je určitě skladba Wrong Along pohybující se na snivých lyrických melodiích a velmi povedená psychedelická symfonická skladba Red Sky. Album bylo i přes nabídky velkých společností vydáno na malém labelu Absent Hour v limitovaném množství a stává se tak unikátním kouskem.

Že jde o velký objev svědčí i fakt, že Rádio 1 a rádio Wave vyhlásila Lion Prayer za album týdne a většina recenzentů jej také hodnotí vysokými čísly.

V chatu bude na Vaše dotazy odpovídat frontman Václav Havelka aka Vac. Naživo si můžete Please The Trees poslechnout na křtu alba Lion Prayer 16. ledna v Paláci Akropolis, kde vystoupí i jejich zvláštní host, česká naděje skupina C.

Ukázky z alba Lion Prayer si poslechněte na www.myspace.com/pleasethetrees

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám