Hlavní obsah

Bondage Fairies přivezou švédský Atari punk

Novinky, olk

Energií velmi nabitá kombinace punku, elektroniky a zvuků dávných osmibitových počítačů je znamením švédské dvojice Bondage Fairies, která se v úterý 11. září představí v pražském klubu Bordo pod hlavičkou klubových nocí Recyclit.

Článek

Večery pod značkou Recyclit si začínají vydobývat velmi silné postavení v alternativní hudbě především pro mladé posluchače. Předešlým vystoupením kralovali například skvělí To My Boy. V úterý organizátoři přivezou další zajímavou dvojici - Bondage Fairies.

Dvojice ze Švédska se netají oblibou zvuků her Atari, punku, synth popu, rozostřených kytar a efektovaných vokálů. To vše kombinuje do jen těžko popsatelných skladeb, kde se povětšinou diskotékový základ mění v nepřehlednou směsici elektronických zvuků jako vystřižených z počátků počítačových her, do kterých kombinují smyčcové nástroje, různé samply a ženský zpěv.

Jejich vystoupení jsou pověstná nejen používáním masek, u kterých se nechali inspirovat u větších kolegů jako Daft Punk, ale i živostí.

O předkapelu se postará slovenský projekt The 15 Korun českých, který je popisován jako směs temných lovesongů v kombinaci s prazvláštními texty.

Ukázky Bondage Fairies zde: www.myspace.com/bondagefairiessweden

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám