Hlavní obsah

Žena tancovala na operačním sále před oboustrannou mastektomií

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen chvíli předtím než Američanku Deborah Cohanovou anesteziologové uspali před vážnou operací, roztančila celý operační sál, sestry i doktory. Statečná matka dvou dětí si založila blog, na kterém umožňuje lidem, aby sledovali její boj s rakovinou prsu.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena to na sále těsně před operací pěkně rozjela

 
Článek

Velmi stresující operaci se rozhodla Deborah Cohanová vyřešit po svém. Zřejmě věděla, že obavy a strach vůbec nic nevyřeší. Proto požádala celý lékařský tým a společně si pustili hit od zpěvačky Beyoncé, Get Me Bodied. Deborah na své stránce požádala kamarády i své čtenáře, aby také natočili videa, jak tančí na zpěvaččinu píseň. Údajně proto, aby měla co sledovat, až se bude z náročné operace zotavovat.

A na odezvy nemusela moc dlouho čekat. Už jí zatančil personál nemocnice v San Francisku a připojili i vzkaz: „Jsme s tebou!” Videem podpořila Deboru i teta Zella, kamarádi John a Margaret z Atlanty nebo maminka s dvěma dětmi, kteří svou iniciativu posílají z Connecticutu.

Dnes jsem svým dětem řekla o tom, že mám rakovinu prsu. Byly úžasné.
Deborah Cohanová

Deborah podstoupila operaci 6. listopadu, ale už 28. října psala na svůj blog, že by si ráda před uspáním zatancovala na svou oblíbenou písničku, protože tanec je její medicína.

Záznam z 29. října je o něco smutnější. „Dnes jsem svým dětem řekla o tom, že mám rakovinu prsu. Byly úžasné. Dcera Dahlia si otřela čelo a oddechla si, protože jsem jim hned na začátku vysvětlila, že budu v pořádku. Syn Ben se mě zeptal, jestli mi vypadají vlasy. Když se Dahlia zeptala, co to je chirurgie, Ben ji naznačil, že si uřízne ruku a pak si ji zase přišije zpátky. Pak spontánně, jako na povel, si Ben stoupl a začal zpívat a on i Dahlia začali okamžitě tancovat. Takže fajn. Budeme všichni v pořádku.”

Poslední záznam na jejích stránkách je ale pozitivní. Na fotce je sama žena, jak sedí na posteli a u fotografie je komentář: „Debořina operace byla úspěšná. Má dobrou náladu a dokonce už udělala i pár kroků. Skvělé.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám