Hlavní obsah

Onkologicky nemocné ženy nafotily kalendář

Právo, kal

Vítěz bere všechno. To je název kalendáře na rok 2020, který nafotily onkologicky nemocné ženy. S nápadem přišla Nikola Schwarzová z Českých Budějovic, která sama s rakovinou bojovala a před dvěma lety se vyléčila.

Foto: Nikola Schwarzová

Fotky z kalendáře, které nafotily onkologicky nemocné ženy, jsou foceny ve fantasy stylu. Výtěžek pomůže rodinám, kterým rakovina změnila život.

Článek

Prodejem kalendáře chce podpořit maminky, které zrovna procházejí onkologickou léčbou a jsou sdruženy pod organizací Maminy s rakovinou.

„Rakovina je bohužel nemoc celé rodiny. Mnoho z focených žen jsou maminky, které se během své nemoci staraly o rodinu, o malá miminka a byly oporou svým dětem, i když samy byly mnohdy na dně,“ říká Nikola Schwarzová. A právě proto se všichni, kteří za kalendářem stojí, rozhodli, že projekt udělají neziskově a celý výtěžek z prodeje půjde do domácností, které potřebují pomoci.

Foto: Nikola Schwarzová

Fotka z kalendáře, který nafotily onkologicky nemocné ženy.

Na fotografiích, které jsou foceny ve fantasy stylu s různými zvířaty, jsou k vidění jak ženy, které se v době focení léčily, tak i ty, které potkala nemoc už před několika lety.

„Chceme ukázat lidem, kteří se třeba zrovna léčí a ztrácí naději nebo životní optimismus, že nemoc není konec světa. Že i s ní se dá žít a nejen přežívat. Proto jsme nechali fotografie z kalendáře vytisknout i jako obrazy, které po dvou plánovaných výstavách v Českých Budějovicích poputují do onkologických center po celé České republice,“ dodala autorka projektu.

Foto: Nikola Schwarzová

Fotka z kalendáře, který nafotily onkologicky nemocné ženy.

Fotografie z kalendáře jsou v současné době k vidění ve vzdělávacím pavilonu Zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou. Dále je lidé uvidí také v několika literárních kavárnách v krajském městě.

Foto: Nikola Schwarzová

Fotka z kalendáře, který nafotily onkologicky nemocné ženy.

Každoroční prohlídku u gynekologa se nevyplácí podceňovat

Zdraví

Reklama

Výběr článků

Načítám