Hlavní obsah

Sladkosti by neměly být dětem upírány

DORTMUND

Rodiče by neměli trestat své potomky za to, že pojídají sladkosti. Mohlo by se totiž stát, že by děti pak cukrovinky jedly potají. Upozornil na to odborník Utel Alexy z výzkumného institutu pro dětskou výživu v Dortmundu.

Článek

"Pokud dítě jí normálně, strava je vyrovnaná s obsahem ovoce a zeleniny, pak může jíst sladkosti skoro bez problémů," prohlásil odborník.

Rodiče by se měli postarat o to, aby jejich dítě odcházelo do školy se svačinou, jejíž součástí by měl být chleba a také ovoce, uvedl Alexy.

Zároveň je podle něj vhodné porce sladkostí rozvrhnout a podávat je například jen o víkendech.

Hrozeb se nebojí

Podle něho jde také o výchovnou záležitost. Rodiče musí dítěti vštípit, že by nemělo své kapesné utratit jen za sladké dobroty.

Lékař dále upozornil, že varování dětí, že kvůli cukrovinkám ztloustnou, je nijak neznepokojuje. Potomci sice pochopí, že mnohé sladkosti jsou nezdravé a že poškozují zuby, ale nedokáží ovládat své stravovací návyky jako dospělí, vysvětlil lékař.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Jak často jíte sladkosti?

Anketa

Jak často jíte sladkosti?
Denně
42,4 %
Obden
13,8 %
Jednou týdně
11,7 %
Občas
22 %
Nikdy
10,1 %
Celkem hlasovalo 686 čtenářů.

Reklama

Související články

I diabetici si mohou dopřát sladkosti

Pokud se člověk od lékaře dozví, že má cukrovku (diabetes), představuje to v očích laické veřejnosti často ortel doživotního omezení konzumace všeho,...

Výběr článků

Načítám