Hlavní obsah

Podle tancování lze prý dobře odhadnout typ osobnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helsinki

Nemusíte umět ani tancovat, přesto vás na základě určitých pohybů dokáží znalí psychologové velmi dobře zanalyzovat. Podle finských odborníků lze díky tanci odhadnout pět základních typů osobnosti: extrovert, neurotik, sympatická osobnost, člověk s otevřenou myslí a svědomitý jedinec.

Foto: Profimedia.cz

Emoce mohou být vyjádřeny pohybem těla.

Článek

Extroverti pohybují nejvíce celým tělem kolem tanečního parketu, často mají energické a přehnané pohyby rukama a nohama.

Neurotici tančí s ostrými trhavými pohyby rukou a nohou. Znalci stylu ten jejich pak označují jako „shuffle“.

Sympatické osobnosti mají většinou jemnější taneční styl, pohybují se po parketu od strany ke straně a kývají přitom rukama.

Lidé s otevřenou myslí mají tendenci tančit rytmicky nahoru a dolů, většinou stojí více na místě a nevyužívají tolik celý prostor parketu jako jiné typy.

Lidé svědomití a zásadoví se pohybují po celém parketu a hodně rukama pohybují do větší vzdálenosti než jiné typy.

„Hudba, jak známo, evokuje silné emoce u lidí a emoce mohou být vyjádřeny pohybem těla. Lidé užívají pohyby těla jako spolehlivé indikátory typů osobnosti u jiných lidí. Dokonce i u pohybů robotů se snaží lidé odhadovat typ osobnosti,“ tvrdí doktor Geoff Luck z Univerzity v Jyväskyle.

Reklama

Související témata:

Související články

Protančete léto v dřevácích s cloggingem

Každý se může naučit tančit. Musí jen chtít a překonat to "poprvé". A právě tyto možnosti nabízí letní školy tance. Zde je možné se seznámit i s tanečními...

Nejvíc sexy taneční styl je Flirt Dance

Toužíte být na tanečním parketu sexy? Chcete se cítit jako hvězda? Na rozdíl od hvězdných zpěvaček jako jsou Lady Gaga, Christina Aquilera, nebo Shakira, které...

Výběr článků

Načítám