Hlavní obsah

Nová léčba lupénky je na přírodní bázi

Právo, per
PRAHA

Kožním lékařům z České republiky byla v úterý představena trojkombinace přírodních volně prodejných preparátů na léčbu lupénky. Je již k dostání v lékárnách. Tuto trojkombinaci ověřovaly dvě kožní kliniky v Praze. Výrazného zlepšení bylo dosaženo v průměru o sedmdesát až osmdesát procent.

Článek

Profesorka Jana Hercogová, přednostka dermatovenerologické kliniky v pražské Fakultní nemocnici na Bulovce, kde trojkombinaci preparátů zkoušeli, uvedla, že jde o nadějnou léčbu, která neobsahuje kortikoidy.

"Zprvu jsem k ní nebyla nijak vstřícná, protože trojkombinace přípravků obsahuje pouze přírodní látky - výtažky z bylin, oleje a ovocné kyseliny. Výsledky ale ukázaly, že tento australský preparát bude pro pacienty velkým přínosem," podotkla. 

Trojkombinace v podobě čistícího gelu, masti a tělového mléka se musí používat současně a její měsíční léčba vyjde zhruba na dva tisíce korun v závislosti na rozsahu onemocnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Porazil lupénku díky českému patentu

Svědivá a nehezká lupénka, která trápí řadu lidí, není neporazitelná a dá se s ní bojovat prostřednictvím českého preparátu. Vyzkoušel si to už zoufalý 42letý...

Výběr článků

Načítám