Hlavní obsah

Noc sokoloven nabízí jedinečnou možnost vyzkoušet si spoustu netradičních sportů

V sobotu 29. září v 18 hodin se v rámci akce #Be Active Noci sokoloven otevře veřejnosti pražský Tyršův dům. Lidé si zde budou moci vyzkoušet zdarma různé sporty - pilates, žonglování, parkur, ropeskipping, aerobik, akrobatický rokenrol, break dance, stolní tenis v hodinových workshopech. Návštěvníky čekají čtyři hodiny zábavného sportovního programu, který vyvrcholí nočním Fit během Petřínem.

Foto: Profimedia.cz

Tyršův dům

Článek

Tyršův dům je sídlem České obce sokolské. Jeho počátky sahají do středověku a za svou existenci si prošel několika přestavbami a přístavbami. V rámci Noci sokoloven bude otevřen veřejnosti.

Jedním z vrcholů programu #Be Active bude noční běh parkem s nejkrásnějšími výhledy na Prahu. Je určen těm, kteří mají rádi běhání, i těm, kteří mají rádi Prahu. Nevšední atmosféru běhu po tajuplných stezkách parku podtrhnou světelné prvky, které dostanou běžci na startu v Tyršově domě. Běh bude veden atletickými trenéry, kteří zaručí, že si jej užijí zkušení běžci i začátečníci či děti – budou naplánovány dvě trasy podle výkonnosti, takže běh rozhodně doporučujeme celým rodinám!

Po důkladném rozcvičení na startu v Tyršově domě se běžci vydají buď na lehčí trasu, která povede parkem až k Nebozízku a pak okolo sochy Karla Hynka Máchy zpět na start. Celková délka bude asi 1,5 km. Pro zkušenější běžce je připravena vydatnější trasa, a to až na Petřínskou rozhlednu, kde se běžci budou moci napít před prudkým sestupem zpátky k Vltavě. Tato trasa povede Petřínskými i Kinského sady a celková délka je asi 4 km.

Na start se postaví, a radou ostatním přispěje, i trojnásobný olympionik, atlet Štěpán Janáček, a možná i některá z dalších sportovních hvězd!

Akce probíhá v rámci projektu Evropské komise s názvem Evropský týden sportu, který v ČR koordinuje Český olympijský výbor.

Více informací zde!

Reklama

Výběr článků

Načítám