Hlavní obsah

Narostlé břicho škodí potenci

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEAPOL

Cílevědomé úsilí zbavit se nadbytečných kilogramů se obézním mužům vyplatí hned dvojnásobně. Jednak je přestane pronásledovat hrozba nenadálého infarktu myokardu a navíc se zbaví potíží s erekcí vyvolaných nadměrnou tloušťkou. Naznačují to výsledky výzkumu sexuoložky Katherine Espositové z univerzitní kliniky v italské Neapoli.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Skupinu 110 tlouštíků, kteří trpěli erektivní dysfunkcí, sexuoložka rozdělila na dvě části.

První z nich se pod dohledem dietologů a psychologů podrobila dlouhodobé odtučňovací kúře a učila se vědomě konzumovat nízkokalorickou potravu.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Byli byste ochotni zhubnout kvůli kvalitnějšímu sexuálnímu životu?

Zbývající účastníci zůstali u dosavadních stravovacích návyků a podrobili se klasické léčbě poruch potence medikamenty.  

Nalezený sexuální život

Po dvou letech experimentu se prokázalo, že plná třetina účastníků testu, kteří se dokázali zbavit nadváhy, začala opět vést plnohodnotný sexuální život, z kontrolního vzorku pětapadesáti majitelů tzv. pivního břicha se to podařilo jen třem.

"Znovu se potvrdilo, že odtučňování má blahodárný vliv na krevní oběh. Z toho pochopitelně těží také cévy, které zásobují krví penisy, a tak ovlivňují schopnost erekce," vysvětlila Espositová.

Anketa

Byli byste ochotni zhubnout kvůli kvalitnějšímu sexuálnímu životu?
Ano
74,4 %
Ne
14,6 %
Nevím
11 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1120 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kuřáci jsou sexuálně aktivnější

Nezdá se, že by si kuřáci příliš brali k srdci varování ministra zdravotnictví, které je na každé krabičce: kouření způsobuje smrtelná onemocnění a může...

Ztopoření penisu lze natrénovat ve spánku

Urolog Frank Sommer z německého Kolína nad Rýnem objevil novou metodu, jak léčit poruchy mužské potence. Dosavadní výsledky naznačují, že jeho léčba...

Výběr článků

Načítám