Hlavní obsah

Mořská voda pomáhá v boji s rýmou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pediatři doporučují přírodní postup při léčbě rýmy. Domnívají se, že od plného nosu může pomoci mořská voda. Zvláště u kojenců může rýma zkomplikovat příjem potravy a ohrozit rovněž zdravý vývoj.

Článek

Rýma, kterou lékaři definují jako zánět nosní sliznice, přes veškerý technický pokrok v medicíně sužuje čas od času téměř každého. Rizikovou skupinou jsou alergici.

"V České republice je alergické každé třetí až čtvrté dítě. Klasická léčiva obsahující efedrin pro ně nejsou vhodná, protože při dlouhodobějším užívání mohou popálit sliznici," uvedl místopředseda Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost Milan Kudyn.

Sprej s mořskou vodou nos čistí a omezí poměrně velké množství alergenů, které se do organismu dostanou. Zároveň nemá nepříznivé účinky na sliznici jako efedrin. Naředí hleny, a tak je smrkání snazší.

Reklama

Související témata:

Související články

Voda napomáhá při hubnutí

Němečtí vědci z postupimského Institutu pro výzkum výživy pod vedením Michaela Boschmanna objevili, že voda patří mezi významné redukční prostředky....

Výběr článků

Načítám