Hlavní obsah

Masivně přibývá mužů, kteří si nechávají zmenšit prsa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Podle britských lékařů se výrazně zvýšil počet pacientů mužského pohlaví s nežádoucím zbytněním prsní tkáně. Aby se muži necítili špatně, nechávají si prsa stále častěji zmenšit plastickými chirurgy.

Foto: Profimedia.cz

Gynekomastie se u třetiny mužů rozvíjí v důsledku obezity.

Článek

Gynekomastií se označuje zbytnění prsní tkáně, po němž má muž prsa podobná těm ženským. Mnozí muži se díky tomu cítí trapně, zejména v létě na pláži či u bazénu. V horších stádiích jsou prsa dobře znatelná i přes oděv. Tkáň kolem bradavek je přitom většinou velmi měkká, což je pro mužská prsa netypické.

Onemocnění může trápit především chlapce v období puberty a u třetiny mužů se rozvíjí v důsledku obezity. Řešením je většinou plastická operace.

„Stigma plastických operací pomalu mizí a také si stále více lidí uvědomuje, že jednoduché a bezpečné procedury lze vykonat k velkým změnám ve vzhledu a vizáži celého těla… to může nakonec vést k výraznému zlepšení pocitů z vlastního těla při vystupování na veřejnosti,“ uvedl pro BBC doktor Neil Bustrode z Britské asociace estetické a plastické chirurgie.

Reklama

Související témata:

Související články

Tabu v plastické chirurgii postupně mizí

Vypadá to, že jsou dávno pryč doby, kdy ženy tajily plastické úpravy svého zevnějšku. V internetových diskusích si lidé mezi sebou živě vyměňují informace...

Výběr článků

Načítám