Hlavní obsah

Lékořice přiotrávila ženu

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britští lékaři potvrdili, že lékořice může vážně poškodit zdraví. Nedávno totiž přijali na své oddělení ve Všeobecné nemocnici v Pontefractu pacientku z Yorkshiru, která málem zaplatila životem za příliš velké množství zkonzumované lékořice.

Foto: Radovan Šťastný

Volá Londýn. 30.8. 2015 Koncertní show v Ostravě. Z inscenace Josef a jeho pestrobarevný plášť. Roman Harok.

Článek

Žena se oblíbenou cukrovinkou přejedla, udělalo se jí špatně a posléze jí selhalo svalstvo celého těla. Ihned proto byla hospitalizována. V nemocnici se ukázalo, že žena denně pojídala více než dvacet deka lékořice, což jí po delší době začalo způsobovat zácpu. 

Hrozila jí mrtvice

"Hladina draslíku v její krvi byla kriticky nízká, a tak její svaly byly v křeči a velmi slabé. Měla rovněž vysoký krevní tlak, což bylo nebezpečné, protože jí hrozila mrtvice," sdělila doktorka Raja Hussainová z Všeobecné nemocnice a upřesnila, že po čtyřech dnech se pacientka zotavila.

Lékořice

Lékořice obsahuje celou řadu aktivních látek, mezi nimi však také kyselinu glykorhizovou, která podle výzkumů způsobuje střevní zácpu, rýmu, alergie, ale na druhou stranu pomáhá lidem s vředy.

Kyselinu glykorhizovou lze nalézt také ve žvýkačkách, zubní pastě, některých bylinných čajích, ale také v mnohých cigaretách.

Lékaři sice tvrdí, že běžnému konzumentovi lékořice komplikace nezpůsobuje, upozorňují však, že by její denní dávka neměla přesáhnout sto miligramů.  

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám