Hlavní obsah
Polovina ze všech ploch ve společné kuchyňce zaměstnanců je plná nebezpečných střevních bakterií. Foto: Profimedia.cz

Kuchyňky na pracovišti jsou kontaminovány bakteriemi víc než toalety

Mnozí lidé považují záchody za největší semeniště špíny a bakterií. Realita je ale mnohdy jiná. Podle britského průzkumu jsou nejvíce kontaminovány choroboplodnými zárodky držáky konvice a dvířka mikrovlnných trub ve společné kuchyňce zaměstnanců. Navíc polovina ze všech ploch v kuchyních je plná nebezpečných střevních bakterií.

Polovina ze všech ploch ve společné kuchyňce zaměstnanců je plná nebezpečných střevních bakterií. Foto: Profimedia.cz
Kuchyňky na pracovišti jsou kontaminovány bakteriemi víc než toalety

Důvodem je prostě a jednoduše to, že lidé nedodržují striktně hygienu a často si nemyjí ruce. Když se pak všichni dotknou držáku konvice či dvířek mikrovlnné trouby, bakterie z jejich rukou se mohou šířit.

Semeništěm koliformních bakterií – tedy těch žijících ve střevech a ve výkalech – jsou také odkapávače, kde jich je podle hygienického průzkumu na pracovištích čtyřikrát více, než je povolený limit.

„V průměru lze říci, že pětasedmdesát procent ploch v zaměstnaneckých kuchyňkách obsahuje více bakterií než průměrná toaletní mísa na ženském záchodě,“ tvrdí mluvčí společnosti Initial Hygiene.

„Pravidelné mytí rukou mýdlem a teplou vodou se prokázalo jako skvělá metoda ke snížení množství patogenů na pokožce a jejich šíření dále v prostoru. Pokud se budou všichni pravidelně před jídlem, po jídle a především po návštěvě toalety mýt, pracoviště může být zdraví neškodné a bezpečné,“ tvrdí doktor Peter Barratt ze společnosti Initial Hygiene.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Reklama

Výběr článků