Hlavní obsah

Kuchyňky na pracovišti jsou kontaminovány bakteriemi víc než toalety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí lidé považují záchody za největší semeniště špíny a bakterií. Realita je ale mnohdy jiná. Podle britského průzkumu jsou nejvíce kontaminovány choroboplodnými zárodky držáky konvice a dvířka mikrovlnných trub ve společné kuchyňce zaměstnanců. Navíc polovina ze všech ploch v kuchyních je plná nebezpečných střevních bakterií.

Foto: Profimedia.cz

Polovina ze všech ploch ve společné kuchyňce zaměstnanců je plná nebezpečných střevních bakterií.

Článek

Důvodem je prostě a jednoduše to, že lidé nedodržují striktně hygienu a často si nemyjí ruce. Když se pak všichni dotknou držáku konvice či dvířek mikrovlnné trouby, bakterie z jejich rukou se mohou šířit.

Semeništěm koliformních bakterií – tedy těch žijících ve střevech a ve výkalech – jsou také odkapávače, kde jich je podle hygienického průzkumu na pracovištích čtyřikrát více, než je povolený limit.

„V průměru lze říci, že pětasedmdesát procent ploch v zaměstnaneckých kuchyňkách obsahuje více bakterií než průměrná toaletní mísa na ženském záchodě,“ tvrdí mluvčí společnosti Initial Hygiene.

„Pravidelné mytí rukou mýdlem a teplou vodou se prokázalo jako skvělá metoda ke snížení množství patogenů na pokožce a jejich šíření dále v prostoru. Pokud se budou všichni pravidelně před jídlem, po jídle a především po návštěvě toalety mýt, pracoviště může být zdraví neškodné a bezpečné,“ tvrdí doktor Peter Barratt ze společnosti Initial Hygiene.

Reklama

Související témata:

Související články

Žloutenkou se může nakazit každý

Žloutenka, jinak nazývaná také nemocí špinavých rukou, je stále aktuálním tématem a nakazit se jí může prakticky každý. V průběhu letošního ledna a února...

Výběr článků

Načítám