Hlavní obsah

Kdo nezumbuje, jako by nebyl

Novinky, Dana Sokolová

Toužíte zhubnout, ale posilovny ani hodiny aerobiku vám nic neříkají? Pak pro vás máme něco, co spaluje kalorie, a přitom se do toho nebudete muset nutit. Zumba je totiž sport, který vás prostě baví, a to od začátku do konce, protože člověk má při něm pocit, že necvičí, ale je na jedné velké párty. Aerobní cvičení se základními kroky salsy, merengue, cumbie, reggaetonu a dalších si prostě zamilujete.

Článek

Kouzlo zumby totiž spočívá v kráse a jednoduchosti latinsko-amerických rytmů. Při hodině propotíte veškeré oblečení, spálíte až 500 kalorií a přitom budete zářit úsměvem od ucha k uchu. Při hodině si totiž ani neuvědomíte, že cvičíte, nemusíte přemýšlet nad žádnými složitými kroky a budete se cítit jako na party.

Navíc díky principu přerušovaného kardio tréninku, jež spočívá ve střídání svižné části s pomalou, dochází ke spalování tuků a tak i efektivnímu formování celého těla.

I když je vše založené na tanci, vůbec to neznamená, že musíte umět tancovat. Na hodinách se začíná nejprve s velmi jednoduchými sestavami, které se postupně doplňují o nové prvky, a zvládnout je tak může opravdu každý.

Zumbuje se úplně všude

Zumba se stává fenoménem dnešní doby. Milióny lidí po celém světě propadají této fitness novince a ani Česká republika není výjimkou. Zumbuje se prostě všude. V mnohých městech hodiny Zumby zcela nahradily hodiny aerobiku a každým dnem přibývá i nových certifikovaných instruktorů, jejichž seznam naleznete na stránkách www.aerobic.cz či www.zumbaHit.cz.

Kromě běžných hodin Zumby si lze vybrat ze speciálních kurzů jako je Aqua Zumba - tanec ve vodě nebo Zumba Gold - zaměřená na všechny věkové kategorie včetně seniorů a těhotných maminek či Zumba Toning - jež kombinuje tanec se zvýšením svalové zátěže a s využitím lehkých činek.

Více o Zumbě naleznete i na stránkách www.centrumtance.cz,  www.tanec.cz; www.zumba.com a také v přiloženém videu, který vám tento kondiční tanec více přiblíží.

Reklama

Související témata:

Související články

Protančete léto v dřevácích s cloggingem

Každý se může naučit tančit. Musí jen chtít a překonat to "poprvé". A právě tyto možnosti nabízí letní školy tance. Zde je možné se seznámit i s tanečními...

Nejvíc sexy taneční styl je Flirt Dance

Toužíte být na tanečním parketu sexy? Chcete se cítit jako hvězda? Na rozdíl od hvězdných zpěvaček jako jsou Lady Gaga, Christina Aquilera, nebo Shakira, které...

Výběr článků

Načítám