Hlavní obsah

Jarní úklid by neměl poničit ruce

Právo, ja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedá se spočítat, kolikrát za den použijeme a potřebujeme ruce. Jsou jedny z nejvytíženějších částí těla. A jsou dokonce naší vizitkou, kterou se prezentujeme při setkávání s ostatními lidmi.

Foto: Ilona Salajková
Článek

Málokdo jim ale věnuje stejnou péči jako celému tělu. Kůže na rukou má totiž několik zvláštností. Dlaně nemají mazové žlázy a rychleji se vysoušejí, proto je třeba ruce po každém mytí pečlivě ošetřit.

Připomínáme to právě teď, některé hospodyně se totiž chystají na jarní úklid. Dá jistě hodně zabrat nejen nám, ale i našim rukám. Nejvíce trpí při styku se saponáty, pracími prášky či jinými chemickými prostředky.

Pokud s nimi soustavně pracujeme, pak na nich kůže časem ztvrdne a popraská. Jak se tomu dá zabránit?

K dostání jsou jednak šetrná mýdla a mycí prostředky, jednak bychom si ruce měli chránit gumovými rukavicemi. Použít bychom je měli při úklidu, praní prádla, umývání nádobí a při zpracovávání ovoce a zeleniny.

Nezapomeňte si po úklidu ruce umýt a namazat speciálním krémem, tak získají zpět svou hebkost a kůže nebude tak vysušená a často i popraskaná. Trvá obvykle nejméně hodinu, než se ruce vrátí do normálního stavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční úklid by se neměl podepsat na rukách

Předvánoční čas vnáší často do našich domovů místo klidu a pohody shon, nervozitu a velký úklid. Důsledkem neustálého smýčení, leštění a mytí vznikají potíže...

Výběr článků

Načítám