Hlavní obsah

Jak spálit velké množství kalorií prací v domácnosti a kolem domu

Novinky, das

Domácí práce pomáhají spálit velké množství kalorií a také posilovat svaly. Například při vysávání posílíte jak lýtkové svaly, tak tricepsy, a k tomu spálíte 180 kilokalorií. Pokud v pozici na čtyřech s kartáčem vydrhnete podlahu, pak během 30 minut spálíte 200 kilokalorií. Při mytí oken posílíte horní část těla a vydáte stejné množství energie jako během kardio cvičení. Po celodenním úklidu tak můžete spálit více jak 1000 kilokalorií a posílit většinu svalů v těle.

Foto: Profimedia.cz

Při vysávání se spálí až 180 kcal za 30 minut.

Článek

Samozřejmě těmito pracemi nikdy nenatrénujete například běh na 5 km, ale jinak jde o velmi prospěšné aktivity, díky kterým budete štíhlejší, zdravější a budete žít déle. Manuální práce lidem jednoduše svědčí.

Pokud už tedy plánujete doma uklízet či pracovat na zahradě, pak to neodbývejte a naopak nad každou činností přemýšlejte, jak to udělat s co největší fyzickou zátěží, aby docházelo k posílení co největšího množství svalů.

„Nezapomínejte pravidelně měnit pravou a levou ruku, ideálně po 15 minutách, aby docházelo k posilování obou stran,” radí pro Daily Mail osobní trenér Andrew Flint.

Mezi jednotlivé činnosti pak můžete vtěsnat i klasické cviky, například při vysávání tzv. výpady či výskoky apod. Posilování svalů pak lze zefektivnit tím, že si přidáte na lýtka či paže speciální pásy se závažím.

Jednotlivé činnosti
Luxování
Během 30 minut se spálí 180 kcal = 30 minut svižné chůze = 1/2 litru ležákuSvaly: dochází k protažení svalů horní končetiny a k posílení lýtkových svalů, tricepsů, břišních a bederních svalů.
Drhnutí podlahy
Během 30 minut se spálí 200 kcal = 45 minut tance = 1/8 velké pizzySvaly: dochází k protažení svalů celé horní končetiny a k posílení paží, břišních a bederních svalů.
Mytí oken
Během 30 minut se spálí 125 kcal = 22 minut jízdy na kole = 1/2 čokoládové tyčinkySvaly: dochází k posílení svalů ramene, tricepsů a bicepsů.
Rytí zahrady
Během 30 minut se spálí 315 kcal = 30 minut hraní fotbalu = 1 cheesburgerSvaly: dochází k posílení horní části těla, dolní části zad a stehen.
Sekání zahrady
Během 30 minut se spálí 185 kcal = 25 minut hraní badmintonu = 1 pivoSvaly:  jedná se o kardio aktivitu, která má aerobní charakter (spalování tuků) a pozitivní vliv na kardiovaskulární systém.
Malování stěn
Během 30 minut se spálí 210 kcal = 35 minut svižné chůze = 1 a 1/2 sklenky vínaSvaly: posilování všech svalů horních končetin a prsních svalů.
Pokládání koberce
Během 30 minut se spálí 180 kcal = 35 minut hraní golfu = 1 lahev coca colySvaly: dochází k posílení svalů celého těla.

Reklama

Související články

Potraviny, které podporují spalování tuků

Pokud jste nestihli vysportovat postavu snů a do ideálu vám zbývá ještě dlouhá cesta, jděte na to chytře, využijte sílu potravin. Jak? Tukožroutská dieta není...

Výběr článků

Načítám