Hlavní obsah

Pes albín musí na procházce nosit sluneční brýle

Novinky, lin

Knírač Sherlock trpí vzácnou poruchou tzv. albinismem, kvůli čemuž nemůže trávit moc času venku na přímém světle. Na procházce tak do jeho povinné výbavy kromě obojku patří i sluneční brýle a krém s ochranným filtrem.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Seznamte se, psí albín Sherlock.

Článek

Seznamte se s Sherlockem, kníračem původem z Austrálie. Že vám něco nesedí? Máte pravdu, roztomilé štěně trpí albinismem. Tento vzácný genetický stav způsobuje nedostatek melaninu v kůži, a proto se Sherlock narodil s čistě bílou kůží i srstí a modrýma očima, i když jeho matka byla normální černý knírač.

Pro Sherlocka to znamená jediné, musí si dávat pozor na přímé sluneční světlo, a pokud chce jít na procházku, je potřeba, aby ho panička Netta namazala krémem s vysokým ochranným faktorem a nasadila mu speciální sluneční brýle. Příliš mnoho slunečního záření by totiž pejska mohlo dokonce i zabít.

„Psí albíni se snadno na slunci spálí a mají velmi vysokou pravděpodobnost, že mohou dostat rakovinu kůže, pokud nejsou patřičně chránění. Chodíme proto na procházky pouze v odpoledních hodinách nebo když je zataženo,” říká Netta a dodává, že péče o Sherlocka je oproti běžným pejskům náročnější, ale ve srovnání s jinými psími albíny je ještě snadná, protože je jinak naprosto zdravý.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Sluneční brýle mu zachraňují život.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Není rozkošný?

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Sherlock se svou majitelkou Netty.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Pes Sherlock

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám