Hlavní obsah

Britka se po 18 potratech dočkala vysněného potomka, pomohli jí v Česku

Novinky, bok

Osmačtyřicetiletá Louise Warnefordová a její manžel Mark (55) z anglického Swindonu se více než 16 let snažili o vlastního potomka, jejich snahy vždy skončily neúspěchem. Nakonec se ale přece jen dítěte, po 18 potratech, dočkali.

Foto: Profimedia.cz

Louise, Mark a William Warnefordovi

Článek

Louise s manželem vždy chtěli založit vlastní rodinu, pokoušeli se o ni 16 let. Jelikož ale Mark v průběhu předchozího vztahu podstoupil vasektomii, hledali společně jiné alternativní metody, jak se dočkat vysněného potomka, uvádí Daily Mail. Jakékoli snahy o umělé oplodnění ale vždy skončily potratem nejpozději ve čtrnáctém týdnu těhotenství.

Příčinou byly tzv. zabijácké buňky, které ničily několik týdnů staré embryo. Po tomto drastickém zjištění, a celkem 18 prodělaných potratech, se pár rozhodl v roce 2010 své snahy o dítě ukončit.

Oplodnění proběhlo v Česku

„Pokaždé, když jsem potratila, jsem nemohla přestat brečet. Už jsem tím nechtěla procházet znovu,” cituje Louise server Independent. Po pěti letech se žena nakonec rozhodla zkusit štěstí ještě jednou. Zajímavostí je, že celý proces darování vajíčka a následného oplodnění proběhl v České republice.

A stal se doslova zázrak. Louise nepotratila, naopak v 37. týdnu přivedla na svět pomocí císařského řezu syna Williama. I navzdory tomu, že je okolí někdy mylně považuje za prarodiče malého chlapce, jsou oba šťastní, že se dočkali vlastního dítěte.

„Už nejsem tak svižná jako dříve a chvíli mi trvá, než ho dohoním, ale stojí to za to. Jsme perfektní rodina, konečně se cítím úplná, kompletní,” dodala Louise.

Reklama

Výběr článků

Načítám