Hlavní obsah

Procházky se psem jsou oázou pro duši, tvrdí vědci

Novinky, lin

Psychologové z univerzity v anglickém Liverpoolu zjistili, že z procházek profitují jak čtyřnozí mazlíčci, tak i jejich páníčci. Z jejich výzkumu vyplynulo, že procházky se psem působí zázračně na lidské duševní zdraví. Díky procházkám jsou lidé šťastnější, dokonce mají i více příležitostí k seznámení.

Foto: Profimedia.cz

Z procházky bude mít radost nejen váš čtyřnohý kamarád, ale i vy.

Článek

Vedoucí studie Carri Westgarthová, která zpovídala 25 majitelů psů, pro Daily Mail potvrdila: „Existují nejrůznější faktory, které motivují lidi, aby chodili venčit své psy. Bez ohledů na důvod ale víme jistě to, že procházky se psem mohou silně zlepšovat lidské zdraví."

Výzkum také ukázal, že majitelé psů jsou obecně fyzicky aktivnější než ti bez čtyřnohých mazlíčků. Navíc, pokud denně absolvují 30minutovou procházku ve svižném tempu, snadno tak překročí hranici 150 minut týdně, což je minimální doporučená doba, kterou by lidé měli trávit fyzickými aktivitami.

Vědci také uvedli, že pokud by všichni „pejskaři” chodili pravidelně na procházky, výrazně by se zvýšila hladina populační fyzické aktivity. Procházky jsou tak skvělým nástrojem, jak nejen udělat radost svému domácímu mazlíčkovi, ale učinit sami sebe šťastnějšími.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám