Hlavní obsah

Po porodu ženě diagnostikovali vážnou formu rakoviny

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První týdny po narození třetího dítěte měly být pro třiatřicetiletou Sarah McAllisterovou obdobím radosti a lásky. Právě v té době se ale bohužel od lékařů dozvěděla velmi špatnou zprávu. Diagnostikovali jí melanom čtvrtého stupně, který již nelze vyléčit. Jejím největším snem je stihnout svatbu se svým přítelem.

Foto: Profimedia.cz

Pár týdnů po porodu se žena dozvěděla špatnou zprávu. Rakovina se jí vrátila, tentokrát se už nedá vyléčit. Ilustrační foto

Článek

Není to poprvé, co se mladá matka tří děti setkala s rakovinou. Zhruba před dvěma roky navštívila odborného lékaře kvůli znaménku za uchem, které se začalo zvětšovat a mělo tendenci často krvácet. Rakovinné ložisko jí odstranili v době, kdy byla těhotná se svým druhým dítětem. Po dvou letech se bohužel rakovina vrátila a rozšířila se i do mozku, plic a páteře.

„Když mi lékaři řekli, že se mi rakovina vrátila, jen jsem tupě koukala. Říkala jsem si, že to nemůže být skutečné. Bohužel bylo,” svěřila se nemocná žena serveru Express.

„Neřekli mi hned, že to je nevyléčitelné, ale nějak jsem to tušila. Jakmile začali lékaři s popisem, kam všude se rakovina rozšířila, bylo to jasné. Neřekli mi, kolik času mi ještě zbývá. Proto se snažím každou chvíli využít a být se svou rodinou,” dodala.

Sarah si sepsala seznam věcí, které by chtěla ještě stihnout. Svatba s přítelem Lee Effemym je na prvním místě. „Vždycky jsme se chtěli vzít. Jakmile jsme se dozvěděli tu hroznou zprávu, rozhodli jsme se svatbu déle neodkládat,” popsala mladá žena, čeho by se chtěla ještě dožít.

Včasné zjištění ani rychlé odstranění nestačily 

Při prvním setkání s rakovinou v roce 2013 Sarah rozhodně nic nezanedbala. Se znaménkem, které začalo měnit tvar a růst, zašla ihned za odborným lékařem. Ten odstranil nejen postiženou část, ale také lymfatické uzliny, a dokonce i část ucha.

Po zákroku chodila pravidelně na testy a kontroly, které potvrzovaly, že se povedlo odstranit veškerou postiženou tkáň a že po nemoci není ani stopy. V šestém měsíci těhotenství s třetím dítětem ale začala najednou trpět velmi silnými bolestmi zad.

„Když jsem se zasmála nebo zakašlala, bylo to, jako by mě někdo střelil do zad. Nejdřív jsem to přikládala nataženému svalu, bolest se ale stále zhoršovala,” popsala Sarah další projevy nemoci.

Podstoupila preventivní testy, které se vracely bez zjevného zjištění problému a v pořádku. Bolesti zad přesto den ode dne sílily. Kvůli nim dokonce matka porodila o tři týdny dříve. Po potřebné rekonvalescenci po porodu byla odeslána na rentgen a CT mozku, kde se přišlo na důvody jejích problémů.

Mým jediným cílem je teď vysněná svatba.

Rakovinné buňky se rozšířily do mozku, jater a plic, napadeny byly i kosti v oblasti zad. Žena byla ihned odeslána na operaci, kde jí dali na postižená místa po odebrání části kostí v páteři malé kovové tyčky. Zároveň dostala léky, které měly zabránit růstu a rozšiřování nádoru. Bohužel ale ani to už nepomůže vyléčení, rakovina se rozšířila příliš.

„Mým jediným cílem je teď vysněná svatba. Peníze na ni sháníme, kde se dá, i pomocí internetové sbírky. Je to to jediné, co od života ještě chci, za co stojí ještě chvíli bojovat,” uzavírá Sarah svůj příběh.

Reklama

Související témata:

Související články

Rakovina už není na internetu tabu

Když si Janine Schmidtová (33) změnila obrázek na Facebooku, její přátelé okamžitě poznali, že je něco špatně. Snímek ji zachytil bez vlasů, protože právě...

Nová zbraň na mozkovou mrtvici

Nový lékařský nástroj se může stát klíčem k životu pro mnohé pacienty, které zasáhne mozková mrtvice. Umí předejít jejich zmrzačení, jež pošle řadu z nich do...

Výběr článků

Načítám