Hlavní obsah

Mezi nejnebezpečnější oděvy patří: podprsenka, tanga, pásky

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milióny lidí po celém světě si pravidelně ubližují špatně zvoleným oblečením. Podle nejnovějšího průzkumu každý druhý člověk někdy utrpěl bolest nebo zranění způsobené vlastní podprsenkou, tangy, opasky, brýlemi, klobouky či peněženkou.

Foto: Profimedia.cz

Milióny lidí po celém světě si pravidelně ubližují špatně zvoleným oblečením.

Článek

"Lidé chtějí nosit vše podle nejnovější módy a to i tehdy, když pro dané oblečení nemají fyzické dispozice. A tak místo pohodlného oblečení mnohdy preferují oděv, ve kterém trpí a způsobují si nemalou bolest," upozorňuje pro Daily Mail lékař Kelston Chorley.

Mezi vůbec nejnebezpečnější kousky oblečení patří především podprsenky. Mnohé ženy si neumí koupit správnou velikost, a jejich podprsenka je tak dost často škrtí, kovové kostice způsobují velké otlaky a vše dohromady může za ztuhlý krk, ramena a z toho pramenící bolest hlavy.

"Ženy s většími ňadry by měly upřednostňovat podprsenky s širšími ramínky a také s většími košíčky," doporučuje Chorley.

Bolesti způsobené peněženkou

Muži velmi rádi nosí své peněženky po kapsách a bohužel si vůbec neuvědomují, že i tento malý doplněk jim může velmi ublížit.

Když si člověk sedne s peněženkou v zadní kapse kalhot do auta, pak se po nějaké době cítí nepříjemně a má tendence si hledat jinou polohu posedu. Bohužel každou rádoby pohodlnější polohou si zatěžuje víc a víc dolní část zad, a svá záda si tak může dokonale zablokovat.

Ublížit ale může i peněženka v přední kapse kalhot. Při sezení v autě může peněženka tlačit na tepny v tříslech, což omezuje krevní oběh v této oblasti a způsobuje bolestivost, necitlivost stehna a třísel či další zdravotní komplikace s pohlavními orgány.

Těžká kabelka, malý klobouk, tanga či škrtící opasky

Za časté bolesti zad u žen může i nošení těžké kabelky. Podle výzkumu se tak děje u čtyř z deseti žen.

Mnozí lidé dokonce trpí bolestmi hlavy jen proto, že nosí příliš těsné klobouky nebo špatně nastavené obroučky brýlí. Jeden z pěti si pak ubližuje nošením příliš upnutého opasku, což způsobuje znecitlivění v oblasti třísel či nepříjemné pálení vnější části stehna.

Nebezpečná mohou být i tanga. U žen způsobují mnohé infekce, ale i popáleniny vzniklé nepříjemným třením.

Ohrožené mohou být i mužské bradavky, jež lze odřít hrubými materiály košilí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám