Hlavní obsah

Ženy od partnerů vyžadují vždy to nejlepší

– MIAMI

Výběr partnera je u žen ovlivněn jejich vlastní sexuální přitažlivostí. Podle vědců od svých protějšků požadují ženy vždy jen to nejlepší - od vzhledu po schopnost je finančně zabezpečit.

Článek

Předchozí psychologické analýzy podle agentury Asian News International tvrdily, že to, co ženy na mužích oceňují, souvisí s typem vztahu, který hledají.

Pro delší partnerské vztahy prý něžné pohlaví dává přednost tomu, kdo se postará o jejich děti a o ně samé, při krátkodobější známosti se prý ženy více starají o fyzickou přitažlivost a maskulinitu, tedy vlastnosti, jež přecházejí na potomky.

Nyní se podle vědců ukazuje, že ženy vždy preferují u mužů všechny tyto charakteristiky najednou: dobré geny, které se odráží v žádoucích fyzických rysech, finanční jistotu, věrnost, oddanost, dobré rodičovské schopnosti a touhu mít děti.

Ženy chtějí dobré geny i finanční zajištění

Psychologové David Buss a Todd Shackelford z Floridské atlantické univerzity zjistili, že ženy chtějí v ideálním případě partnery, kteří mají všechny výše uvedené charakteristiky.

S ohledem na svou vlastní sexuální atraktivitu ale musejí pečlivě zvolit ta kritéria, kterým dají nakonec přednost.

Atrativnější ženy jsou náročnější na svůj protějšek

"Když posuzují vlastnosti možného partnera, ženy odhadnou, co získají, na základě toho, co samy mohou nabídnout. Ty, které jsou považovány za fyzicky atraktivní, mají na své milence vysoké nároky, a to ve všech charakteristikách," prohlásil pro Asian News International David Buss.

Vědci také zjistili, že u mužů nehraje jejich sexuální přitažlivost žádnou roli při posuzování požadovaných vlastností žen.

Reklama

Související články

Ženy si vybírají krásné muže podle pachu

Vědci z univerzity v Novém Mexiku přišli s převratným objevem v lidské sexualitě. Ženy podle nich v plodných částech svého menstruačního cyklu dokáží poznat...

Vdané ženy přitahují svobodní pánové

Ženské sexuální preference se mění během měsíčního menstruačního cyklu poměrně výrazně. V plodných dnech je přitahují svalnatí, mužní a fyzicky velmi...

Výběr článků

Načítám