Hlavní obsah

Ženy o rozchodu dokážou rozhodnout dříve než muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když už nás vztah nenaplňuje tak, jak bychom si to ideálně představovali, nastává problém. Řešíme v sobě všechna pro a proti a snažíme se najít tu nejideálnější cestu, jak vyhovět nejlépe oběma stranám. Obvykle nejsme schopni rozhodnout se ze dne na den. Jenže ženy se dokážou rozhodnout do jednoho týdne.

Foto: Profimedia.cz

Rozchod řeší muži i ženy odlišným způsobem. Muži rozchod déle odkládají.

Článek

O ženách se většinou uvažuje jako o těch, které to myslí ve vztahu vážněji a lehkomyslně ho neohrožují. Jenže když jde o rozchod, jsou to ony, kdo dokáže velmi rychle všechno utnout. Podle nového průzkumu totiž ženám trvá rozhodování nad koncem vztahu v průměru asi šest dní, pánové ale o stejném kroku přemýšlejí více než měsíc.

Dvě třetiny toho času přitom muži tráví trápením se nad tímto rozhodnutím, často to řeší s kamarády u piva či při sportu, a probírají také nejtaktnější způsob, jak to celé provést.

Ženy, když mají jasno, nepotřebují hledat kuráž. Pánové ji sbírají v průměru deset dní, než se ke kroku odhodlají. Dámy, když jsou ve vztahu nešťastné a nespokojené a rozhodnou se pro rozchod, učiní tak většinou v nejbližší vhodné chvíli.

Rychlý šok je méně bolestivý

Z průzkumu publikovaného v britském listu Daily Mail také vyplývá, že třiapadesát procent mužů vážně hloubá nad rozchodem, zatímco to stejné v neklapajícím vztahu dělá jen čtvrtina žen.

„Tři čtvrtiny žen to skončí rychle během krátké konverzace, protože věří, že rychlý šok je méně bolestivý než dlouhý a utahaný proces,“ píše Daily Mail.

Naopak osmaosmdesát procent mužů věří, že je potřeba rozchod naplánovat a vést opatrně, aby to protějšek co nejméně bolelo.

„Může to být tím, že jsou muži obecně méně akční, a že mají méně sebevědomí při bezbolestném a rychlém rozcházení. Ať už je to jakkoli, ženy jsou zřejmě lépe adaptovány na to, aby uměly odejít ze vztahu, v němž nejsou šťastné,“ tvrdí autor průzkumu Munir Bello, zakladatel webu pro čerstvě opuštěné muže Sheleft.me.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám