Hlavní obsah

Ženy, které jsou podle mužů nejatraktivnější

Novinky, bok

Při seznamování s muži ženy používají různé zkrášlovací triky a fígle, aby zvýšily své šance na úspěch a našly toho pravého. Jak už je ale delší dobu známo, krása není všechno. Stále důležitější bývá vzdělání a celková inteligence.

Foto: Profimedia.cz

Rande s inteligentní ženou, která vydělává více peněz než muž? Žádný problém.

Článek

Samozřejmě jsou muži, kteří opravdu dají na první vzhledový dojem a vše ostatní pro ně není až tak důležité. Jak ale dokládá nejnovější americký průzkum, inteligence a celkové vzdělání jsou stále žádanějším artiklem při seznamování.

Z průzkumu také vyplynulo, že 87 procent svobodných mužů se vůbec nebrání schůzce s ženou, která by byla vzdělanější a výše na intelektuálním žebříčku než oni sami, uvádí server Women“s Health magazine. Zároveň otevřeně přiznávají, že možným popudem, který pány utvrdil v preferenci daných předností ženy, byla nejspíš svatba herce George Clooneyho s britsko-libanonskou právničkou Amal Alamudinovou, nyní Clooneyovou.

Stejnému počtu respondentů (87 %) by podle vlastního vyjádření nevadilo, kdyby jejich přítelkyně vydělávala výrazně více než oni. Přes 44 % dotázaných mužů pak uvedlo, že přímo aktivně vyhledávají vzdělanější ženy, které se zaměřují na svou kariéru, pro 86 % mužů je u ženy také důležité sebevědomí.

A když takovou ženu ne a ne najít? Nevadí, může najít ona je. Pro převážnou většinu svobodných mládenců totiž není problém, když se žena chopí iniciativy a pozve je na schůzku jako první.

Reklama

Výběr článků

Načítám