Hlavní obsah

Zajít sem tam na pivo vztahům prý neškodí

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajít si „na jedno” lze dnes již považovat za naši kulturní tradici. Dost často ale nejde o pivo jako takové, jako o možnost popovídat si s přáteli. Ne náhodou pak nikdy jen u jednoho nezůstane. Ačkoliv ženám se toto mužské počínání příliš nelíbí, alespoň v počátku vztahu, ve skutečnosti jim to může být ku prospěchu.

Foto: Profimedia.cz

Zajít si „na jedno” lze dnes již považovat za naši kulturní tradici.

Článek

Alespoň to tvrdí průzkum společnosti Gambrinus, podle kterého ve většině (78 %) spokojených vztahů chodí muž alespoň jednou týdně na pivo, a to přestože předtím jeho žena významně protestuje. Větu „Ty už jdeš zase na pivo” slyší každý třetí muž.

Psycholog Petr Šmolka to zdůvodňuje tím, že na rozdíl od domácích peciválů jsou společenští muži atraktivnější. A pokud to muži s alkoholem příliš nepřehání, ženy jsou k jejich pivním návštěvám tolerantnější.

Stále víc žen si navíc uvědomuje, že k pocitu spokojenosti je zapotřebí hned několik opěrných bodů. Nestačí jen kvalitní partnerský život, ale je třeba ho zkombinovat i s dobrou prací, smysluplným využitím volného času, péčí o svou kondici a s budováním sociálních vazeb, kam patří přátelství. Mít kolem sebe kamarády je tou nejlepší prevencí před psychickými problémy.

Chození na pivo má ale i svá úskalí

Nic se ale nesmí přehánět. Z výzkumu jasně vyplynulo, že téměř pětině žen doslova vadí, pokud muž chodí na pivo i vícekrát do týdne. Kdy už se tedy návštěva hospody kříží se spokojeným partnerstvím? Je to velmi individuální.

Podle Petra Šmolky je někdy důležitější než četnost návštěvy restauračních zařízení skutečnost, v jakém stavu se muž vrátí domů. „Na někom nelze nic poznat, někdo je roztomile hravý, jiný agresivní, tu a tam jsou i muži, které jejich kumpáni opřou v bezvědomí o dveře bytu, zazvoní a potupně prchnou,” dodává psycholog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám