Hlavní obsah

VIDEO: David Duchovny se vyléčil ze závislosti na sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Hlavní představitel amerického televizního seriálu Akta X David Duchovny úspěšně ukončil léčebný program, který ho měl zbavit závislosti na sexu. Duchovny, který žije od roku 1997 v manželství s herečkou Teou Leoniovou, s níž má dceru Madelaine a syna Kyda, se z této závislosti léčil od srpna.

Herec David Duchovny se léčbou chtěl zbavit závislosti na sexuVideo: ČTK

 
Článek

Duchovny "úspěšně ukončil léčbu", uvedl právní zástupce Duchovnyho Stein ve svém prohlášení. "Je venku a velmi brzy zahájí práci na novém filmu," dodal.

Přestože celý léčebný proces závislosti na sexu jedna skupina vědců považuje za holý nesmysl, psychiatr Simon Kelly z kliniky Priory, kde se Duchovny léčil, si za svým názorem stojí.

Podle něj člověk může být závislý na sexu tak, jak jsou někteří jiní závislí na alkoholu či drogách. Závislost se projevuje tak, že nemocný ztrácí kontrolu nad svým chováním, riskuje a posléze má i abstinenční příznaky.

Za nejčastější formu sexuální závislosti je považováno nutkavé sledování porna, které potkalo i Duchovnyho. Podle mnohých odborníků se tato závislost rozšiřuje především díky internetu, v němž každý velmi snadno nalezne milióny pornografických materiálů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám