Hlavní obsah

Věřící lidé mají pevnější a spokojenější vztahy

Partneři, kteří věří v jakoukoli vyšší moc či náboženský systém a kteří se modlí za své nejbližší, mají spokojenější vztahy. Podle nejnovějšího amerického průzkumu jsou totiž tito lidé více tolerantnější a ochotní pomáhat nejen nejbližším.

Foto: Profimedia.cz

Duchovní život prohlubuje vztahy.

Článek

Modlitba či jiná duchovní činnost jako zpěv mantry za partnera výrazně prospívá manželství i jiným typům partnerství.

„Nejnovější studie vysvětlují nový podobor, kterému se říká vztahová spiritualita, která se zaměřuje na způsoby, jak různé páry a rodiny spoléhají na specifické duchovní systémy a chování, v dobrém či ve zlém, a jak je to motivuje tvořit, udržovat a transformovat své intimní vztahy,“ píší autorky doktorka Annette Mahoneyová z Bowling Green State University a doktorka Annamarie Canová z Wayne State University.

Závěry jejich studie publikoval odborný časopis Journal of Family Psychology, který vydává Americká psychologická asociace.

Časopis publikoval hned několik studií k tomuto tématu. Všechny přicházejí se stejným závěrem, je jedno, jak svou spiritualitu partneři praktikují a k jakému systému náboženství či víry se přiklánějí. Podstatné je, zda pracují pozitivně a snaží se duchovně svému protějšku pomáhat. Ti, kteří tak činí, mají spokojenější a pevnější vztahy.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám