Hlavní obsah

V oblasti vztahů jsme se vrátili do povrchních padesátých let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo upřímnosti, charakteru a rodičovských dovedností hledají lidé u protějšku peníze, společenský status a ambice. Podle australských vědců je tomu přesně tak, jak tomu bylo v padesátých letech minulého století. Vztahům tak vládnou povrchní hodnoty a není divu, že obvykle nemají dlouhého trvání.

Foto: Profimedia.cz

Ženy mají často velmi povrchní požadavky na muže.

Článek

Doktorka Trudy Gilbertová ze společnosti Elite Introductions tvrdí, že lidé mají představu o princeznách a princích, o ideálním fungování vztahu a nedívají se na svět ani trochu realisticky.

Zatímco u žen jsou nejčastějším problémem povrchní požadavky, jako jsou peníze, status a úspěch, muži se zase vůbec neumějí snažit. „Zcela zapomněli na pravidla námluv a toho, co se sluší a patří,“ tvrdí Gilbertová.

Muži tak neumějí naplánovat rande, zavolat své vyvolené, vhodně se obléknout a nabídnout jí vyzvednutí či odvoz.

„Lidé toužící po vztahu se musejí uvolnit, přestat myslet na tikání biologických hodin, a trochu se snažit udělat dojem. Měli by si randění více užívat a vychutnávat. A pak možná potkají lásku,“ dodává Gilbertová.

Přečtěte si také
Džíny oblékly celý svět aneb Patent číslo 139,121
Džíny jsou pravděpodobně nejrozšířenějším oblečením všech dob. Čemu za to vděčí?Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyrovnat se s rozchodem není jednoduché

Zřejmě nikoho alespoň jednou v životě nemine nepříjemný životní okamžik v podobě rozchodu. Nejhorší variantou je, když je rozhodnutí o ukončení vztahu...

Výběr článků

Načítám