Hlavní obsah

V den svatby pospíchal na transplantaci srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DETROIT

Steven Dulka z Detroitu získal dvě srdce během jediného dne. První patří jeho milující novomanželce, druhé mu lékaři transplantovali přímo v den jeho svatby, kdy byl hospitalizován v místní nemocnici Henry Ford.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 13.1.2017 Památkově chráněnou Grossmanovu vilu čeká rozsáhlá rekonstrukce. Pohled z ulice Na Zapadlém. Vedle Krajského úřadu.

Článek

Jednapadesátiletý Dulka, který trpěl srdeční slabostí, se právě chystal k oltáři, když mu lékaři volali, že pro něj našli vhodného dárce.

"Já se ale ve 14 hodin žením," oznámil lékařům překvapený muž. Orgán však musel být transplantován co nejdříve, proto Dukak ihned zatelefonoval do kostela, aby obřad posunul na dřívější hodinu.

Kromě toho musel o změně zpravit všechny přátele a pozvané hosty, aby o veselku nepřišli.

"Obřad proběhl výborně," pochválila si později 52letá Deidre Jacoboni-Dulka. "Byl pochopitelně krátký, ale opravdu romantický a plný lásky," dodala.

Z kostela se Dulka odebral rovnou na operační sál. Novomanželé si líbánek mohli užívat až po dvou týdnech od úspěšného zákroku.

Reklama

Související články

Biskupové prosazují svatbu přes internet

Dva biskupové dánské státní evangelicko-luteránské církve navrhli, že by se právní stránka uzavírání manželství mohla napříště odvíjet prostřednictvím...

Výběr článků

Načítám