Hlavní obsah

Tři tipy, jak získat svou vysněnou práci

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory tomu, že nezaměstnanost je nižší než kdykoliv předtím, najít si práci a hlavně uspět ve výběrovém řízení je často těžší, než by se mohlo zdát. Jak si s tím poradit? Podle úspěšné podnikatelky a osobní mentorky Ruby Lee stačí k odstranění překážek dodržovat následující tři kroky.

Foto: Profimedia.cz

První dojem je při pracovním pohovoru klíčový.

Článek

Objevte nové platformy

Při hledání nové práce máme tendence se uchylovat k hledání volných pozic na stále stejných stránkách, přičemž v horším případě je máme již uložené a jen je sporadicky aktualizujeme. Pode Ruby Lee je to ale zásadní chyba.

V současné době totiž mnoho náborářů nejdříve sdílí poptávky po pracovnících na sociálních sítích, jako jsou Facebook, LinkedIn, Instagram a jiné. Pokud se jim nikdo nepřihlásí, terpve pak volí klasické stránky s nabídkami práce. „Než jsem narazila na svou vysněnou práci na Twitteru, strávila jsem týdny zadáváním klíčových slov do vyhledávače na stránkách s volnými pozicemi,” uvádí Ruby Lee pro Daily Mail.

Obraťte pozornost k vašemu charakteru

Lidé mají často pocit, že musí hledat stejnou nebo podobnou práci, jako měli dříve, protože je nemožné se dostat do naprosto odlišného prostředí bez patřičné kvalifikace.

Vedle odborných znalostí z oboru ale existuje i řada nespecializovaných dovedností, které zaměstnavatelé považují za důležité a mohou je zaujmout. Pokud se ucházíte o místo, pro které máte nedostatečnou kvalifikaci, zaměřte se při pohovoru na prezentování svých kladných všeobecných dovedností, jako jsou vůdčí schopnosti, pracovitost či schopnost komunikovat v cizích jazycích.

Prodejte se

Bez ohledu na to, o jakou práci usilujete, je důležité, abyste při přijímacím pohovoru vyzdvihli své silné stránky a vysvětlili, proč jste zrovna vy ideálním kandidátem.

Podle Ruby Lee je totiž zřejmé, že na stejné místo se obvykle hlásí kvalifikovanější lidé než jste vy, ale pokud prokážete, že se rychle učíte a snadno se adaptujete, vaše šance se tím rychle zvýší. Připravte se proto na pohovor dopředu a nezapomeňte nastudovat žargon dané společnosti, abyste dokázali, že na danou pozici máte.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám